Citat

Denna sida innehåller en samling citat och uttalanden kring Omega 28an som återfunnits i media och andra sociala sammanhang.

 

“28 fot är en lätthanterlig storlek på segelbåtar — inte för små och trånga eller för stora och tunga, så man får problem vid ankring och tilläggning. En av de trevligaste i klassen är Omega 28. Den har bra utrymmen och fina seglingsegenskaper.”
– Curt Gelin i Båtnytt 1981

“Omegan är en konstruktion där man försökt kombinera moderna havskryssares stora utrymmen med skärgårdskryssarnas goda manöverförmåga och snabbhet i inre farvatten. Försöket har lyckats.”
– vi Båtägare 1976

“Intrycket av Omega 28-ans seglingsegenskaper från 1978 står sig. Båten rör sig lugnt, ligger trevligt på rodret och är slutstyv tack vare blykölen. Den är pigg och rolig att segla. Testbåten är proper med kantlister, bra passning och snygga mattor i tak och på bordläggning. Det är mycket trä i inredningen som ger trivselkänsla.”
– Curt Gelin i Båtnytt 2000

“Konstruktionstekniskt håller Omega 28 god standard. Båten är byggd i sprutat enkellaminat med basiredningen som uppstyvning. Skotten är plastade och bottenbalkar finns för extra stadga. Kölen är nerbyggd med bra radier för att ta upp krafterna vid grundsmällar.
Seglingsegenskaperna är genuint goda. Omega 28 är både lättseglad, snabb och behagligt styv. Den höga riggen […] gör båten idealisk i skärgården. På havet är gången lätt med fint driv; upp och över sjöarna med en mjuk och stadig gång. Båten är direktstyrd och allmänt rolig att segla”
500 segelbåtar i test – Bakgrund,egenskaper,omdömen
av Curt Gelin (2005)

Sitter du inne på ett testutlåtande, skicka in det…